Soupalicious ziet sterren, Michelinsterren…

De meeste mensen zullen bij sterrensoep denken aan vermicelli in zeshoekige vormpjes. Maar niet Soupalicious. Sterrensoep bij ons is geen kinderspel, maar een teken van vurig vakmanschap in optima forma. Het betekent dat de top van de top, niet eens het neusje van de zalm, maar het allergoddelijkste puntje van dat neusje, zich geestelijk vader (of moeder) mag noemen van een hemelse kom soep.

We hebben het dan over de absolute topchefs in Nederland die een recept ontwikkelen, speciaal voor Soupalicious! Dinsdag was de aftrap:

limabonensoep van Moshik Roth,

de twee michelinsterrenkok van @Samhoudplaces in Amsterdam.

Verrukkelijke streetfood met roots in de Middle East waar trouwens ook Moshiks eerste voetstappen liggen. Moshik schenkt ons zijn recept. Hij hoopt dat er heel veel van zijn soep verkocht gaat worden, want, zo zegt hij, dan wordt er ook heel veel soep gemaakt voor de voedselbanken.

Zie de film. Proef de soep.

En Moshik, dank je wel

Morshik_Roth_Soupalicious

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

UA-61978488-1