SOUPRISE

SOUPRISE

Souprise is een initiatief van Voedselbanken Nederland en Soupalicious bv. We werken nauw samen met onze partner De Verspillingsfabriek. Stichting Manna en telers uit het hele land leveren verse restgroenten die niet worden verhandeld. Unilever schenkt ons ingrediënten als room, roux en bouillon. De Vriendentuinen kweken speciaal voor dit project kruiden.  Het Soupaliciousteam in De Verspillingsfabriek verwerkt al deze ingrediënten tot Souprise maaltijdsoepen. De naam staat voor soep en verrassing. Dit omdat wij als soepmakers nooit precies weten wat voor ingrediënten we krijgen aangeleverd.

VERSPILLING

Voedselverspilling is een vast onderdeel van ons leven geworden. Gezamenlijk gooien alle Nederlanders dagelijks 10 miljoen boterhammen weg. Het is maar een voorbeeld, want de verspilling is veel groter. Volgens de Verenigde Naties verdwijnt een derde van al het geproduceerde voedsel in de vuilnisbak. Naar idee, zeker als je bedenkt dat miljoenen mensen honger lijden. Totaal onnodig trouwens, want onze voedselproductie is zo groot dat iedere wereldburger niet alleen voldoende zou kunnen eten maar - ander uiterste - zelfs obese zou kunnen zijn..

ARMOEDEGRENS

Toch lijden ook steeds meer mensen letterlijk honger. In Nederland leven ongeveer 1, 5 miljoen onder de armoedegrens. Een groeiend deel daarvan maakt gebruik van het aanbod van de Nederlandse voedselbanken. In 2013 waren dat 85.000 mensen. Hierdoor ontstaat ook bij de Voedselbanken een tekort aan goed voedsel dat niet eenvoudig kan worden aangevuld.

LEKKER EN GEZOND

Souprise biedt een elegante oplossing. Met goede ingrediënten die nu worden doorgedraaid, bereiden we voedzame maaltijdsoepen. Die worden gratis uitgedeeld  aan cliënten van de Nederlandse voedselbanken. Souprise wordt gemaakt door Soupalicious. En aangezien we een sociale onderneming zijn, betalen we een zo groot mogelijk deel van de productiekosten uit de winst van Soupalicious. Dit betekent grofweg dat elke verkochte kop Soupalicious een kop Souprise mogelijk maakt!

STEUN SOUPRISE

We willen Souprise zo snel mogelijk landelijk uitrollen en zijn daarom op zoek naar warme contacten binnen de gemeenten, de verschillende voedselbanken en de verantwoordelijken voor de catering van grote bedrijven. Ben jij zo iemand? Ken je een goede lead? Dan meld dat aan info@soupalicous.nl. 

BEDANKT!

 logo voedselbank

logo_2017_soupalicious_def_oranje

 

UA-61978488-1